این سوال ممکن است ذهن هر ویپری (مخصوصا ویپرهای تازه کار) را به خود مشغول کند. قبل از پاسخ دادن به این سوال، باید بگوییم که اشتباهات رایج بسیاری در ویپینگ وجود دارد که ممکن است هر ویپری مرتکب شود. کاملا بدیهی است افرادی که جدیدا شروع به استفاده از ویپ یا پادسیستم کرده اند، بیشتر دچار این اشتباهات می شوند. خطاهایی که گاهی حتی منجر به خراب شدن دستگاه یا قسمت های مختلف آن (مثل کویل، باتری و… ) و ضررهای مالی می شود.
البته باید بگوییم که اصلا جای نگرانی نیست، چرا که این اشتباهات بسیار متداول هستند و حتی از برخی ویپرهای قدیمی هم سر می زند.
پس اگر به تازگی وارد این دنیای بزرگ و متنوع شده اید یا قصد ترک سیگار با ویپ و پاد را دارید، لازم است به نکاتی که در ادامه توضیح می دهیم توجه کنید. دانستن این نکات هم از ضرر های مالی احتمالی جلوگیری میکند و هم مسیر حرفه ای شدن را برای شما کوتاه تر می سازد.
1. مناسب ترین دستگاه را برای شروع پیدا کنید.
یکی از بزرگترین مشکلاتی که گریبان گیر ویپرهای تازه کار می شود، خرید دستگاه اشتباه می باشد. پس برای شروع مهم است که شما مناسب ترین دستگاه را خریداری کنید. واضح است که اگر در انتخاب دستگاه دچار اشتباه شوید ممکن است کلا قید ویپینگ را برای همیشه بزنید.
پس لطفا نه از این طرف بام بیفتید نه از آن طرف! یعنی نه سراغ ارزان ترین دستگاه بروید و نه گران ترین دستگاه را انتخاب کنید!
برای رد کردن این مرحله، آسان ترین راه مراجعه به فروشگاه های حضوری می باشد. البته از آن جا که شاید خیلی از شما به فروشگاه های حضوری دسترسی نداشته باشید، مشاوران آنلاین هم می توانند به بهترین نحو شما را راهنمایی کنند.
اما به طور کلی 3 نوع دستگاه در بازار وجود دارد:
- پادسیستم: دستگاهی مناسب برای افراد سیگاری، با حجم بخار کم که برای استفاده از لیکوییدهای نیکوتین بالا (سالت نیکوتین) طراحی شده است.
پاد ها معمولا ساده اند، منوی پیچیده ای ندارند و اکثرا دارای کام دهی اتوماتیک هستند. - ویپ: دستگاهی مناسب برای استفاده از لیکوییدهای نیکوتین پایین است که حجم بخار بالایی (مشابه به قلیان) دارد. اکثرا دارای پردازنده های (چیپست) هوشمند هستند و منوی قابل تنظیم دارند.
- ویپ پاد (پادماد): این نوع دستگاه همان طور که از اسمش مشخص می باشد دستگاهی دوکاره است که هم قابلیت استفاده به عنوان پاد و هم قابلیت استفاده به عنوان ویپ را دارد. ویپ پاد ها دستگاه هایی میان رده هستند.
حالا که با انواع دستگاه های ویپینگ و کاربردهایشان آشنا شدید، انتخاب برایتان بسیار راحت است. کافیست بدانید که توقع شما از دستگاهی که می خواهید چیست و به دنبال چه چیزی هستید.
2. در انتخاب نوع لیکویید دقت کنید
یکی دیگر از اشتباهات ویپینگ، انتخاب نوع لیکویید نامناسب است. برای ورود به این مرحله، بگذارید ابتدا درباره انواع لیکویید ها توضیح مختصری بدهیم. به طور کلی 2 نوع لیکویید برای استفاده در دستگاه های ویپینگ وجود دارد: ایجوس و سالت نیکوتین.
- ایجوس ها میزان نیکوتین پایینی دارند (معمولا 0 میلی گرم تا 18 میلی گرم) و برای استفاده در دستگاه های ویپ و ویپ پاد (روی حالت ویپ) قابل استفاده می باشند. این لیکوئید ها حجم بخار زیادی تولید می کنند و زمانی که از آن ها استفاده می کنید حسی مشابه قلیان کشیدن خواهید داشت.
- سالت نیکوتین ها، میزان نیکوتین بالاتری دارند (معمولا 20 میلی گرم تا 50 میلی گرم) و برای استفاده در پادسیستم و ویپ پاد (روی حالت پاد) مناسب هستند. حجم بخار این لیکوئید ها در مقایسه با ایجوس هابسیار کم تر است و به دلیل داشتن نیکوتین بالا حسی دقیقا مشابه سیگار کشیدن را برای تان تداعی می کنند.
در نتیجه برای خرید لیکویید مناسب، لازم است مرحله قبل (انتخاب دستگاه مناسب) را گذرانده باشید تا بتوانید با توجه به نوع دستگاهتان، انتخاب درستی انجام دهید.
3. میزان نیکوتین مناسب خود تان را انتخاب کنید.
اکثر افراد برای تامین نیکوتین مورد نیاز خود به ویپینگ روی می آورند، اما احتمالا ویپرهای تازه کار از میزان نیکوتین مورد نیاز بدنشان اطلاع دقیقی ندارند. درنتیجه انتخاب میزان نیکوتین جز مراحل بسیار مهم برای شروع ویپینگ می باشد. چرا که اگر میزان نیکوتینی که انتخاب می کنید پایین تر از نیاز بدنتان باشد؛ دوباره به سمت کشیدن سیگار بر خواهید گشت. یا در طول روز بیش از اندازه از دستگاهتان استفاده می کنید.
در مقابل اگر میزان نیکوتین بالاتر از نیاز بدنتان باشد، دچار سر درد و سرگیجه خواهید شد.
برای فهمیدن این موضوع کافیست مصرف روزانه سیگار خود را بدانید. سپس با توجه به توضیحات زیر می توانید تا حدودی از میزان نیکوتین مورد نیازتان مطلع شوید:
به طور کلی می توان گفت:
نیکوتین 0 میلی گرم: برای افرادی مناسب است که به طور کامل قصد ترک سیگار را دارند یا اصلا سیگاری نیستند و فقط برای سرگرمی به سراغ ویپ آمده اند.
نیکوتین 3 و 6 میلی گرم: برای افرادی مناسب است که روزانه کمتر از 5 نخ سیگار میکشند.
نیکوتین 12 و 18 میلی گرم: برای افرادی مناسب است که روزانه کمتر از یک پاکت یا بیشتر سیگار میکشند ولی به حجم بخار زیاد علاقه دارند.
نیکوتین 10 میلی گرم: برای افرادی مناسب است که روزانه کمتر از یک پاکت یا بیشتر سیگار میکشند ولی به حجم بخار کم علاقه دارند.
نیکوتین 20-25 میلی گرم: برای افرادی مناسب است که روزانه نصف پاکت سیگار میکشند.
نیکوتین 30-35 میلی گرم: برای افرادی مناسب است که روزانه تقریبا یک پاکت سیگار میکشند.
نیکوتین 50 میلی گرم: برای افرادی مناسب است که روزانه بیشتر از یک پاکت سیگار میکشند.
*نکته: معمولا استفاده از ایجوس 18 میلی گرم و سالت نیکوتین 50 میلی گرم به هرکسی توصیه نمی شود.
البته این ارقام تقریبی است؛ چرا که عواملی مانند سبک یا سنگین بودن سیگار، نحوه کام گیری و… این اعداد را دست خوش تغییرات می کنند. پس برای اطلاعات دقیق تر، قبل از تهیه ایجوس یا سالت نیکوتین خود با پشتیبانی تماس بگیرید.
4. برای جذب لیکویید زمان بدهید
ندادن زمان به کویل برای جذب لیکویید را می توان یکی از رایج ترین اشتباهات ویپینگ دانست که بسیاری از ویپرها انجام می دهند.
این بسیار مهم است که هر زمان قصد استفاده از کویل یا کارتریج یکپارچه نو را دارید، باید بعد از پر کردن مخزن کارتریج 20 تا 30 دقیقه صبر کنید و از دستگاه کام نگیرید تا پنبه کویل، جویس را کامل جذب کند. سپس می توانید با خیال راحت شروع به کام گرفتن نمایید. در صورت انجام ندادن این کار، کویل بلافاصله می سوزد و مجبور به خداحافظی با آن می شوید.
5. دستگاه های ویپینگ را با سیگار اشتباه نگیرید!
بسیاری از کسانی که از سیگار کشیدن به سمت ویپ می روند، ممکن است دچار این اشتباه شوند. چرا که سیگار کشیدن با کام های محکم و طولانی همراه است در حالی که این کار هنگام استفاده از دستگاه های ویپینگ کاملا اشتباه می باشد. کام های طولانی و پشت سر هم، عمر کویل شما را کاهش میدهد و نیکوتین کافی را به شما نمی رساند. پس سعی کنید از دستگاهتان کام های آرام بگیرید و بین هر کام 3 تا 5 ثانیه فاصله بیاندازید.
در آخر …
همان طور که متوجه شدید، دنیای ویپینگ بسیار گسترده و متنوع است. از مدل ها و طرح های رنگارنگ دستگاه ها گرفته تا انواع و اقسام جویس ها و سالت نیکوتین ها! پس اگر بدون آشنایی وارد این دنیا شوید، حسابی سردرگم شده و طبیعی است که دچار اشتباهات ویپینگ شوید.
پس اگر می خواهید زودتر مسیر حرفه ای شدن را طی کنید و کم تر در چاله های این راه بیفتید، بهتر است به نکاتی که در این مقاله به آن ها اشاره داشتیم توجه کنید.
در این مقاله سعی کردیم برای راهنمایی هر چه بیشتر شما، تمام نکات را به صورت مختصر و مفید گرد آوری کنیم. البته هر زمان که بخواهید می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر، با تیم پشتیبانی تاج ویپ در ارتباط باشید تا در کوتاه ترین زمان شما را راهنمایی کنند.