چه ویپر حرفهای باشید و چه تازهکار، حتما بارها با مشکل پاشش جویس در دهان یا همان “Spit-Back” مواجه شدهاید. مشکلی به ظاهر کوچک، که حس بسیار ناخوشایندی را منتقل میکند.
اگر میگویید تا به حال تجربه این اتفاق را نداشتهاید، پس باید بگویم که شما جز افراد بسیار خوش شانس هستید! چرا که این مشکل بسیار رایج بوده و امکان دارد برای هر ویپری پیش بیاید.
در کل اگر به سراغ ویپینگ آمدهاید، بهتر است با تمام مشکلات این راه، آشنا شوید و راههای جلوگیری از آنها را نیز بدانید. زیرا فقط در این صورت، به یک ویپر حرفهای تبدیل میشوید و میتوانید از ویپینگ لذت بیشتری ببرید.
پاشش جویس در دهان، یکی از همین مشکلات معمول و اذیت کننده میباشد که به عوامل مختلفی بستگی دارد. ولی موضوع امیدوار کننده این است که میتوان با چند راهکار ساده، برای همیشه از شر آن خلاص شد.
در این مقاله با علتهای بروز این مشکل و راههای جلوگیری از آن، به طور کامل آشنا میشوید تا بتوانید به آسانی دردسرهای ویپینگ را دور بزنید.
پس در ادامه به موضوعات زیر میپردازیم:
- پاشش جویس چیست؟
- چرا این اتفاق می افتد؟
- برای جلوگیری از آن چه باید کرد؟
پاشش جویس چیست؟
گاهی پیش میآید که در حال لذت بردن از ویپینگ، ناگهان مقدار کمی از جویس، از طریق دیپ تیپ (لبی) وارد دهان میشود. این اتفاق ناخوشایند را پاشش جویس یا اصطلاحاََ “Spit-Back” میگویند.
شاید این مسئله بسیار رایج و پیش پا افتاده باشد، اما مسلماََ هیچ ویپری از برگشت جویس به دهان، لذت نمیبرد! پس بهترین کار این است که هرچه زودتر برای حل آن اقدام کنید.
چرا پاشش جویس اتفاق می افتد؟
حالا که با اسپیت بک یا همان برگشت جویس به دهان آشنا شدیم، میتوانیم به مرحله بعدی برویم. یعنی آشنایی با عوامل ایجاد این مشکل!
از آنجا که کویل عامل اصلی ایجاد پاشش جویس است؛ بگذارید اول درباره عملکرد آن توضیح کوتاهی بدهم. کویل از دو قسمت پنبه و المنت تشکیل میشود. پنبه وظیفه جذب جویس و المنت وظیفه تبدیل جویس به بخار را دارد.
خب؛ حالا میرسیم به این سوال که چرا اسپیت بک اتفاق میافتاد؟ در پاسخ باید بگویم که وقتی پنبه، لیکویید (جویس) بیش از حد جذب کند، عملیات تبدیل به بخار مختل میشود. زیرا المنت نمیتواند این حجم از جویس جمع شده بر روی پنبه را به بخار تبدیل کند. در نتیجه جویس اضافی به جای اینکه بخار شود، فقط گرم میگردد و به صورت قطره های کوچکی از لبی وارد دهان میشود.
حالا برای اینکه بتوانیم راه حل این مشکل را پیدا کنیم، باید بدانیم چه عواملی موجب جذب بیش از اندازه جویس توسط پنبه میگردد.
از جمله این عوامل میتوان به استفاده از جویسهای فیک، کامگیری نادرست، مدت زمان کامگیری و پر کردن بیش از حد اتومایزر یا کارتریج اشاره کرد.
چگونه از پاشش جویس جلوگیری کنیم؟
تا اینجا به طور کامل با پاشش جویس و علتهای ایجاد آن آشنا شدیم. در ادامه میتوانیم به راه و روشهای پیشگیری از آن بپردازیم.
1: مخزن دستگاه را به حال خود رها نکنید
باید این نکته را همیشه در نظر داشته باشید که مخزن کارتریج و اتومایزر دستگاهتان را نباید بیش از اندازه پر کنید. زیرا طبیعی است که این موضوع، جذب جویس توسط پنبه و در نتیجه پاشش جویس را افزایش میدهد. پس برای جلوگیری از این اتفاق، لیکویید را به اندازهای که نیاز دارید داخل مخزن دستگاهتان بریزید. علاوه بر این، هیچگاه مخزن دارای جویس را شب تا صبح به حال خود رها نکنید.
2: به محدوده توان کویل دقت کنید
محدوده توان خروجی مناسب هر کویل، بر روی بدنه آن نوشته شده است. پس هرگاه قصد استفاده از کویل جدیدی را دارید، حتما این نکته را در نظر داشته باشید. چرا که اگر توان دستگاه از محدوده توان کویل کمتر باشد؛ موجب برگشت جویس به دهان میشود. اگر هم توان دستگاه، از محدوده توان کویل بیشتر باشد؛ کویل دچار سوختگی شده و دیگر قابل استفاده نمیباشد.
پس حتما اگر دستگاهتان دارای قابلیت تنظیم توان است، هرگز این موضوع را فراموش نکنید.
3: نحوه کام گرفتن مهم است!
برای جلوگیری از برگشت جویس به دهان، نحوه کام گرفتن از دستگاه ویپینگ بسیار موثر است. برای مثال گرفتن کامهای سنگین، باعث میشود که جویس به طور مستقیم از مخزن به دریپ تیپ و سپس به دهان شما منتقل شود.
4: دریچه هوا را تنظیم کنید
این را به خاطر داشته باشید که هیچگاه دریچه هوای دستگاهتان را به طور کامل نبندید. این کار موجب میشود که از کام شدید و فشار زیاد به دستگاهتان جلوگیری شود. هرچه دریچه هوا بستهتر باشد فشار بیشتری به دستگاه آمده و جویس بیشتری وارد کویل میشود. که نتیجه آن جذب بیش از اندازه لیکویید و اسپیت بک است.
5:لیکویید غیر استاندارد و فیک، ممنوع!
هنگام تهیه لیکویید، به این نکته توجه کنید که لیکویید مناسب با دستگاهتان را تهیه نمایید. اگر پادسیستم دارید، از سالت نیکوتین (میزان نیکوتین بالا) و اگر ویپ دارید از ایجوس (میزان نیکوتین کم) استفاده کنید.
همچنین تهیه لیکویید اورجینال و اصل هم بسیار تاثیر گذار است. چرا که جویسهای فیک، از غلظت مناسب و کیفیت خوبی برخوردار نیستند و دارای ناخالصی میباشند. این موضوع علاوه بر این که موجب پاشش جویس میگردد، به کویل و دستگاه شما نیز آسیب میزند.
6:مراقب کویلتان باشید
حتما حواستان به تعویض به موقع کویل نیز باشد. زیرا قطعههای مصرفی مانند کویل، دارای یک عمر مفیدی میباشند. در نتیجه به مرور از کیفیت آن کاسته میشود و کیفیت اولیه را نخواهد داشت. پس حتما زمانی که احساس کردید کویلتان کارکرد سابق را ندارد آن را با کویل جدیدی جایگزین کنید. این کار هم از پاشش جویس جلوگیری میکند و هم ویپینگ شما را بهبود میبخشد.
به طور کلی میتوان گفت که عمر مفید کویلها از دوهفته تا یک ماه متغیر است؛ که البته تا حد زیادی به نحوه مصرف شما بستگی دارد.
حرف آخر:
همانطور که متوجه شدید؛ پاشش جویس یا اسپیت بک، یک اتفاق طبیعی و رایج در ویپینگ می باشد. اما نحوه مصرف و نگهداری شما از دستگاه، میتواند تا حد زیادی آن را کاهش داده و یا حتی از آن جلوگیری کند.
اگر با وجود رعایت نکات ذکر شده در این مطلب، باز هم دچار مشکل پاشش جویس شدید، با پشتیبانی تاج ویپ تماس بگیرید. همچنین اگر سوالی دارید، میتوانید در قسمت نظرات مطرح کنید. ما در سریعترین زمان پاسخگوی شما خواهیم بود.