وقتی صحبت از دستگاههای ویپینگ به میان میآید، کمتر کسی پیدا میشود که از مزیتهای بیشمار آنها نسبت به سیگار بی اطلاع باشد. بیشتر ما در جریان خطرات کمتر ویپینگ، نسبت به سیگار و قلیان هستیم. حتی آن دسته از کسانی که هنوز هم به کشیدن سیگار اصرار دارند.
البته در این مقاله قصد صحبت کردن راجع به مضرات سیگار را ندارم. بلکه میخواهم بُعد دیگری از جذابیت دستگاههای ویپ را بازگو کنم. یعنی قسمت مربوط به اکسسوریهای ویپینگ و تجهیزات جانبی.
اگر بخواهم واضحتر بگویم، برای ویپینگ شما میتوانید همه چیز را مطابق با سلیقه خود بچینید. از خود دستگاه که قسمت اصلی داستان است گرفته تا آویز گردنی و دریپ تیپ! علاوه بر اینها؛ طیف گستردهای از انواع جویس و سالت نیکوتین وجود دارد که حتی تا حدی انتخاب را برایتان دشوار میکند.
این درحالیست که برای سیگار کشیدن، تنها چیزهایی که نیاز دارید یک فندک و یک نخ سیگار است.
همانطور که میدانید دنیای ویپینگ بسیار وسیع است و روز به روز هم به تنوع آن افزوده میشود. پس بهتر است که اول نیازهای خود را بشناسید و بدانید که دنبال چه چیزی هستید. پس از آن، اکسسوریهای مورد علاقهتان را خریداری کنید و از ویپینگ لذت ببرید.
واضح است که اولین چیزی که برای شروع نیاز دارید، دستگاه است. اما اول باید تصمیم بگیرید که چه نوع دستگاهی را انتخاب نمایید. اگر به دنبال نیکوتین بالا، حجم بخار کم و جایگزینی برای سیگار هستید؛ پاد سیستمها بهترین انتخاب برای شما هستند.
اگر هم دنبال میزان نیکوتین کم با حجم بخار بالا و جایگزینی برای قلیان هستید، سراغ دستگاههای ویپ بروید.
البته اگر از آن دسته از آدمها هستید که نمیتوانید یکی از این دو نوع را انتخاب کنید، پیشنهاد دیگری هم هست؛ یعنی دستگاههای پاد ماد.
خب حالا که با دستگاهها تا حدی آشنا شدید؛ برویم سراغ مهمترین اکسسوریهای ویپینگ!
انواع اکسسوریهای ویپینگ
1.باتری:
مشخص است که باتری منبع انرژی دستگاه شماست. پس اگر نباشد یا شارژ نداشته باشد، دستگاهتان کار نمیکند.
به طور کلی باتری دستگاههای ویپینگ یا داخلی (غیرقابل تعویض) هستند یا به صورت خارجی میباشند. باتریهای خارجی دارای 3 سایز مختلف هستند و باید به صورت جداگانه تهیه شود.
البته این را در نظر داشته باشید که حتما باید باتری مخصوص دستگاههای ویپینگ را بخرید. در غیر این صورت، به دستگاهتان آسیب جدی میرساند.
خوبی دستگاه با باتری خارجی این است که در صورت خراب شدن باتری، به راحتی میتوانید آن را تعویض نمایید.
2.شارژر:
اگر باتری شما از نوع خارجی باشد، شارژر حسابی به کارتان میآید. زیرا وقتی دستگاهتان را شارژ میکنید، بهتر است از آن استفاده نکنید. اما با وجود شارژر، میتوانید باتریهای یدکی خود را شارژ کنید و همزمان از ویپینگ با دستگاهتان هم لذت ببرید.
3.کارتریج:
کارتریج محل قرارگیری کویل بوده و همچنین دارای مخزنی برای لیکویید میباشد. در واقع در همین قسمت است که جویس در اثر حرارت به بخار تبدیل میگردد. معمولا جنس کارتریجها از پلاستیک مستحکم است و به صورت فشاری یا مغناطیسی به بدنه دستگاه متصل میشوند.
بیشتر کارتریجها دارای کویل از پیش نصب شده هستند (کارتریج یکپارچه) ولی بعضی از آنها کویل قابل تعویض دارند. قبلتر فقط پادمادها و پادسیستمها دارای کارتریج بودند اما در حال حاضر بعضی از ویپها نیز دارای کارتریج هستند.
4.اتومایزر:
از دیگر اکسسوریهای ویپینگ اتومایزر است. اتومایزر عملکردی شبیه به کارتریج دارد با این تفاوت که به صورت پیچی (اتصال 510) به دستگاه متصل میشوند. جنس آن نیز معمولا از استیل با مخزنی شیشهای میباشد.
اتومایزرها دریچه هوای قابل تنظیم دارند و بر روی تمامی دستگاههایی که از اتصال 510 پشتیبانی میکنند قابل نصب هستند.
لازم به ذکر است که دو نوع اتومایزر در بازار وجود دارد: مکانیکال و ساب اهم
ساب اهمها از کویل پیشساخته پشتیبانی میکنند در حالی که کویل مکانیکالها را باید خودتان بسازید.
5.کویل
کویل را میتوان یکی از مهمترین قسمتهای دستگاه دانست. قسمتی که حرارت را به جویس منتقل میکند تا به بخار تبدیل شود. برای انتخاب کویل باید حواستان به نوع دستگاه و جویس مصرفیتان باشد. به طور کلی کویلهای با مقاومت 0.6 اهم و بالاتر، برای استفاده در پادها مناسب هستند. برای ویپینگ با آنها نیز باید سالت نیکوتین (لیکویید با میزان نیکوتین بالا) تهیه نمایید.
در مقابل برای دستگاههای ویپ، کویلهایی با مقاومت کمتر از 0.6 اهم و ایجوس (لیکویید با میزان نیکوتین پایین) نیاز است.
6.پنبه و المنت
همانطور که میدانید کویلهای پیش ساخته از 2 قسمت المنت و پنبه تشکیل شدهاند. اما شما میتوانید با تهیه المنت و پنبه، به صورت جداگانه، کویل مورد علاقهتان را بسازید یا اصطلاحا ست آپ کنید.
این قسمت مخصوص کسانیست که ترجیح میدهند به جای استفاده از کویلهای آماده، کویل خودشان را درست کنند. البته برای این کار نیاز به یک اتومایزر مکانیکال دارید. در این صورت میتوانید المنت و پنبه را بر روی دک (پایه اتومایزر)، بپیچید.
لازم به ذکر است که اتومایزرهای مکانیکال از لحاظ هزینه به صرفهتر هستند و حجم بخار و طعمرسانی بیشتری هم دارند.
7. کیف ابزار
مسلما برای ست آپ اتومایزر، به وسیلههای مخصوص احتیاج دارید. وسیلههایی مانند میله تنظیم، قیچی، پنس و … که کار را برایتان بسیار آسانتر میکنند. کیفهای ابزار مخصوص ویپینگ تمامی این ابزار را شامل میشود. پس اگر ویپر حرفهای هستید قطعا به یک کیف ابزار نیاز دارید. به عبارتی میتوان گفت که کیف ابزار برای تمام ویپرهای حرفهای لازم است.
البته بعضی از این وسایل مورد نیاز را میتوانید به صورت جداگانه نیز خریداری نمایید.
8.دریپ تیپ
یکی دیگر از اکسسوریهای ویپینگ ، دریپ تیپ یا لبی میباشد. یعمی همان قسمتی که بر روی اتومایزر یا کارتریج قرار میگیرد. از همین قسمت است که بخار از مخزن جویس وارد دهان شما میشود. لبی دارای 2 سایز 510 و 810 بوده و دارای تنوع و رنگبندیهای جذابی است. در نتیجه شما میتوانید آن را طبق سلیقهتان تهیه کرده و با این کار ظاهر زیباتری به دستگاهتان ببخشید.
9.شیشه اتومایزر
همانطور که بالاتر گفتیم اتومایزرها دارای مخزن شیشهای هستند. از آنجایی که ممکن است این گلس (شیشه) آسیب ببیند، این امکان را دارید که شیشه مخصوص اتومایزرتان را به صورت جداگانه تهیه نمایید.
10.محافظ شیشه اتومایزر
همانطور که از اسم این اکسسوری پیداست، کار آن محافظت از شیشه اتومایزر در مقابل ضربه و آسیب است. معمولا جنسشان از سیلیکون بوده و دارای طرحها و رنگهای متنوع هستند. محافظها علاوه بر این که دستگاهتان را خاصتر و زیباتر میکنند، هزینه اضافی خرید شیشه را نیز کم میکنند.
11.تبدیل اتومایزر 510
پیشتر گفتیم گه اتومایزرها با اتصال 510 به بدنه دستگاه متصل میشوند. پس اگر دستگاهتان فاقد این نوع اتصال باشد، نمیتوانید اتومایزر دلخواهتان را بر روی آن نصب کنید. برای همین بعضی از کمپانیها تبدیل اتومایزر 510 را به بازار عرضه کردند. این تبدیلها از یک طرف به دستگاه متصل میشوند و از طرف دیگر قابلیت اتصال به اتومایزر را دارند.
البته مبدلها فقط بر روی بعضی از دستگاهها قابل استفاده میباشند.
12.آویز گردنی
بیشتر دستگاههای سبک و قابل حمل، دارای آویز گردنی هستند. آویزهایی با شکل و جنسهای گوناگون که به صورت جداگانه هم قابل تهیه میباشند. با استفاده از آویزها میتوانید دستگاهتان را به راحتی با خود حمل کنید. همچنین امکان گم کردن یا جا گذاشتن آن نیز از بین میرود.
حرف آخر…
داشتن بعضی از اکسسوریهای ویپینگ مانند باتری، کارتریج و … ضروری است و بدون آنها نمیتوانید از دستگاههای ویپ یا پاد استفاده کنید. اما بعضی از آنها مانند کیف ابزار و شارژر ویپینگ را برای شما آسانتر میکنند. برای تهیه هر یک از این اکسسوریها میتوانید به سایت تاج ویپ مراجعه نمایید. برای مشاوره و اطلاعات بیشتر نیز میتوانید با تیم پشتیبانی ما تماس بگیرید. مشاورین ما در سریعترین زمان شما را راهنمایی میکنند.
همچنین اگر نظر، سوال یا پیشنهادی دارید؛ خوشحال میشویم که در قسمت نظرات مطرح کنید❤️.